Kaj je za vas uspeh?

Veliko ljudi gleda na uspeh le v finančnem smislu, čeprav uspeh predstavlja celotno kolo življenja (na primer kariero in finance, družina, partner in prijatelji, osebni razvoj, telo ter duhovnost).

Kaj si v resnici želite?

Uspeh je veliko stvari za veliko ljudi, še bolj pomembno pa je, da pri uspehu aktivno sodelujemo. Če namreč nekaj nismo sami ustvarili, za nas ni veliko vredno. Ko izboljšujemo naš vpliv v komunikaciji do drugih in ohranjamo svojo pot, lahko dosežemo tudi naš smisel življenja.

A žal se to ne zgodi, če na primer izgubljamo kontrolo pri komunikaciji s šefom, ko le-ta sidra negativna sidra, ki povzročajo stres in imajo dolgoročne posledice. Žal to ni, če zamrznete pri komunikaciji z drugimi in izgubljate kontrolo pri otrocih, ki ne prenehajo igrati nasilnih iger oz. se omamljajo, ker so jim »drogeraši« bolje prodali svoje interese in razmišljanje.

Na drugi strani je super uspeh, če greste lahko z dela sproščeni, polni energije in ponosni, da ste naredili vse kar je v vaših zmožnostih in ste pri tem uživali.

Super uspeh je, da lahko komunicirate in s tem vplivate na druge ljudi, ki imajo pri tem pozitivna doživetja. Super je, če naredite svoje življenje kot zbirko pozitivnih doživetij in živite v vsakem trenutku in se tega zavedate. Super uspeh je, če lahko na bližnje, zlasti na otroke, delujemo, kot zgled osebe, ki zna obvladovati sebe in druge.