Uporabljajte tehnike za življenje

Želite  sebi in vašim bližnjim lepo in polno življenje, potem si želite uporabljati tehnike, hkrati pa tudi imeti razvito osebnost. Ni samo važno kje in kako živite fizično, ampak tudi kje živite znotraj sebe. V dveh svetovih živimo: notranjem in zunanjem. Zunanjega ne moremo popolnoma nadzirati, notranjega pa moramo.

Vzemite si čas zase 

Žal je večino prezasedenih in preobremenjenih z zunanjim svetom in svojim potrjevanjem v njem, da bi preverili kaj se dogaja znotraj njih. Velikokrat obupajo in sebe preprosto vidijo to kot svojo nemoč. Brez primerne osebnosti tudi tehnike ne pridejo do izraza, saj želimo vedeti kam gremo in zakaj ne samo kako dodati moč motorjem našemu vplivu. Človek lahko tako dobi občutek frustracije, da se vrti v krogu in se zato začne dolgočasiti.

PROPER in ACTION

Kot si želimo, da bi v čim večji meri obvladovali zunanji svet s tehnikami ACTION, si želimo tudi za notranji svet s tehnikami PROPER. Za lažje razvrščanje tehnik tako uporabljamo model ACTION za vplivanje na zunanji svet in model PROPER za raziskovanje našega notranjega sveta. Ker smo v sodobnem svetu tako v enem kot v drugem je poznavanje tehnik obeh svetov izjemno pomembno za dobro kvaliteto življenja.

Imate lahko izjemno srčno osebnost, a z malo ACTION tehnik lahko dobite občutek nemoči. Kot, da se zaletavate ob zid, čeprav imate plemenite cilje, da bi nekaj v življenju dosegli. Navzven izgleda takšna oseba dobrosrčna a neučinkovita, zato lahko izgubi motivacijo in inspiracijo.

Za vplivno življenje je torej potrebno delati tako na tehnikah, kot na osebnosti. Prava kombinacija obeh pa velikokrat zahteva tako dobre mentorje oz. coache, kot tudi učenca, ki se je voljan naučiti kaj novega (njegov/njen kozarec ni v celoti poln).

O uspehu

Pro-aktivno ali reaktivno

Osnovni principi Pro-ACT

Koraki Pro-ACT